Bijenkorf

Bijenkorf

Dutch Blower heeft 4 stuks WTW-units voorzien van sorptierotor geleverd voor de geronmeerde...

Meer info

Warmte-terugwinning

Bespaar energie door deze terug te winnen.

Het binnenklimaat in utiliteitsgebouwen en winkels is enorm belangrijk. Mensen verblijven hier immers een groot gedeelte van hun dag. Kantoren kampen vaak met enorm hoge CO2 concentraties, vervuilde lucht en te warme ruimtes. Om het binnenklimaat te verbeteren en de prestaties van medewerkers te verhogen, biedt Dutch Blower ventilatiesystemen voor het ventileren van grotere gebouwen, zowel centraal als decentraal. Wij kunnen voor u een luchtbehandelingskast ontwerpen en bouwen met meer dan 90% warmteterugwinning en een capaciteit van meer dan 25.000 m³/h. Wij gebruiken alleen hoogwaardige componenten waardoor u kunt rekenen op een luchtbehandelingskast die meer dan 25 jaar meegaat.

Verschillende systemen

Om energie uit een proces of warmte uit een gebouw terug te winnen kunnen verschillende systemen worden toegepast. Naast platenwisselaars waarbij twee luchtstromen elkaar kruisen en de warmte wordt overdragen door de aluminium platen kan ook worden gekozen voor een ronddraaiend warmtewiel. Bij het warmtewiel warmt de lucht uit het gebouw het het wiel op, waarna dit wiel langzaam draaiend de energie weer afdraagt aan de toe te voeren koude buitenlucht. Een warmtewiel voorzien van hygroscopisch medium kan ook vocht overdragen aan de andere luchtstroom.

Uitvoering van de units

De units zijn opgebouwd uit een aluminium kantprofiel met daarin dubbelwandige panelen en waarnodig voorzien van inspectiedeuren. De panelen zijn inwendig vervaardigd uit thermisch verzinkte plaat en uitwendig vervaardigd uit 1,2mm thermisch verzinkte plaat voorzien van plastisol pré paint coating RAL 7032. De panelen zijn inwendig geïsoleerd met thermische en akoestische isolatie, Rockwool type: 223 dikte 40 mm. De unit staat op een volbad verzinkt onderslagframe voorzien van hijsogen. De unit wordt als één geheel geleverd. De unit kan zowel in gestapelde (binnen) als parallel (buiten) uitvoering geleverd worden.

Mech. Sterkte klasse D1
Luchtlekkage omkasting klasse L2
Filter by-pass leakage F9
Therm. Geleiding T2
Koudebrugfactor TB2

Compacte uitvoeringen

Naast de grotere luchtbehandelingskasten levert Dutch Blower ook centrale of decentraal geplaatste kleinere warmteterugwinunits onder andere in platte plafond uitvoering. Ook hier biedt Dutch Blower maatwerkoplossingen zoals onder andere platte uitvoeringen met luchthoeveelheden tot meer dan 4000 m3/h.

 

 

 

 

 

Copyright 2023: Dutch Blower

ISO

sbb

Design en Techniek PXL