Buzzard Field

Buzzard Field

Dutch Blower delivers Rocksolid air handling unit for Offshore platform Buzzard. The...

Meer info

Omkasting koelmachine

Maatwerk omkasting voor koelmachines in alle afmetingen en materialen.

Bij iedere luchtbehandelingskast die is uitgevoerd met een koel-batterij zal een medium, water of freon, energie moeten onttrekken om het binnenklimaat te kunnen koelen, dit gebeurt met een z.g.n. koelmachine. Deze koelmachines beschikken meestal over condensors, compressorenen ventilatoren.

Er zijn talloze koeltechnische bedrijven die deze systemen kunnen bouwen en aansluiten. Wij bieden met onze jarenlange kennis en ervaring in het bouwen van luchtbehandelingskasten een maatwerk omkasting voor deze koeltechnische bedrijven en produceren de luchtzijdige hardware en de omkasting zodat onze afnemers hun specifieke koeltechnische kennis en kunde kunnen toevoegen.

Ongelimiteerde flexibiliteit

De koelmachine-omkasting is flexibel in uitvoering en er is een ruime keuze in toegepaste materialen. Indien gewenst kan de afnemer zelf componenten toeleveren om door ons te laten inbouwen.

Qua materialen kan gekozen worden uit;

  • Sendzimir plaat voorzien van een op RAL-kleur en glansgraad gespoten coating.
  • UV-bestendige Pré paint plastisol plaat.
  • Volledig RVS304 of RVS316 plaat, eventueel afgelast.
  • Zeewaardig aluminium voor als de unit bijvoorbeeld minder moet wegen.

Naast een grote flexibiliteit in maatvoering en materialen kunnen wij de omkasting van de koelmachines bouwen voor allerlei uiteenlopende afzetgebieden met specifieke eisen, normen, IP-klasses, spanningen, keurmerken en regelgeving; UL, Ghost, Lloyds en ATEX zijn een greep uit de reeds in het verleden geleverde uitvoeringen.  Doordat wij onze eigen plaatwerkerij naast de assemblage in Almelo gevestigd hebben zijn wij in staat om in een relatief korte doorlooptijd een omkasting inclusief condensor-batterijen en ventilatoren te ontwerpen en te produceren.

 

Wij hebben de omkasting voor koelmachines gebouwd voor landinstallaties, zwaardere industriële processen, scheepvaart en offshore-toepassingen, maar vervelen doet het nooit. Het blijven zoeken naar het optimaal benutten van de beschikbare ruimte en het puzzelen met plaatwerk blijft onze passie!

 

Copyright 2023: Dutch Blower

ISO

sbb

Design en Techniek PXL