Buzzard Field

Buzzard Field

Dutch Blower delivers Rocksolid air handling unit for Offshore platform Buzzard. The...

Meer info

LBK Offshore

Luchtbehandelingskasten voor de offshore olie- en gasindustrie

Luchtbehandelingskasten voor de offshore olie- en gasindustrie worden veelal blootgesteld aan extreem koude of warme en vochtige condities, zout invloeden en andere extreme weersomstandigheden. De luchtbehandelingskasten kunnen volledig met RVS316 binnen- en buitenbeplating worden geleverd inclusief RVS316L kantprofielen, onderslagframe en sluitwerk.

Indien de units op gevaarlijke lokaties staan zoals bijvoorbeeld in installaties en gebouwen waarbij explosiegevaar kan optreden of waarin explosieve atmosferen kunnen ontstaan (de zogenaamde zone I en II lokaties) worden ze gebouwd volgens ATEX richtlijnen.

Zelfs gewone lucht kan gevaarlijk zijn wanneer het brandbare gassen bevat.

Indien de luchtbehandelingskasten op gevaarlijke plaatsen staan zoals in een omgeving waar explosieve atmosfeer kan voorkomen (zogenaamde Zone I en II bestemmingen), zijn de luchtbehandelingskasten gebouwd volgens de ATEX richtlijnen. ATEX staat voor de Franse benaming ATmosphères EXplosibles en wordt als synoniem gebruikt voor twee Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden.

Vanaf 1 juli 2003 moeten organisaties in de EU waar explosiegevaar bestaat voldoen aan de nieuwe ATEX 137-richtlijn (1999/92/EG). Een andere richtlijn is de ATEX 95-richtlijn (94/9/EG), deze richtlijn is speciaal voor apparatuur die gebruikt wordt op plaatsen waar explosiegevaar is.

Uiteenlopende toepassingen

Naast het conditioneren van accomodaties worden onze units ook toegepast bij het koelen van motorkamers en het afzuigen van kombuizen. Wij leveren onder andere:

  • Accomodatie units
  • Fresh-air units
  • Fan/coil units
  • Exhaust units
  • Motorkamerkoelers

Brochure?

Download hier de Offshore Oil and Gas brochure:

 

Copyright 2023: Dutch Blower

ISO

sbb

Design en Techniek PXL