Desiccant droger voor snoepjes

Desiccant droger voor snoepjes

Dutch Blower heeft onlangs een desiccant droger geleverd voor het drogen van snoepgoed. De...

Meer info

Industriële Adsorptie Luchtdroger

Dutch Blower ontwerpt en produceert hoogwaardige industriële adsorptie luchtdrogers voorzien van desiccant rotor.

Indien er strikte eisen worden gesteld aan de regeling van de vochtigheid en de temperatuur zoals bijvoorbeeld in laboratoria, farmaceutische industrie en de voedingsmiddelenindustrie, biedt Dutch Blower een hoogwaardige maatwerkoplossing.

 

Wij bouwen wat u zoekt

De adsorptiedrogers zijn stuk voor stuk maatwerk en in de ontwerpfase wordt gekeken naar een laag energieverbruik, laag geluidsniveau, gebruiksvriendelijkheid en hoogwaardige componenten om een lange levensduur te garanderen. De luchtdrogers kunnen indien gewenst worden geleverd in ATEX uitvoering, UL uitvoering voor de Amerikaanse markt waarbij ASME stoomblokken kunnen worden toegepast of in hygiënische RVS304 uitvoering waarbij sterk aflopende lekbakken en een volledig afgelaste bodem tot de mogelijkheden behoren. De regeneratielucht kan worden verwarmd door middel van elektriciteit, een direct gestookte gasheater, stoom of er kan gebruik worden gemaakt van een warmtepomp.

Schematisch de werking van de adsorptie luchtdroger

De lucht wordt gedroogd door middel van een vochtadsorberend roterend wiel welke het vocht uit de proceslucht in de regeneratieluchtstroom brengt waarna deze vervolgens wordt opgenomen in de warme luchtstroom. De droogfunctie wordt in veel gevallen gecombineerd met koeling, verwarming, filtering en warmteterugwinning.

 

Copyright 2021: Dutch Blower

ISO

sbb

Design en Techniek PXL